Kladno Lidice 2015

Zveřejněno: pondělí 1. červen 2015 Napsal wrestling-krnov

Třináct krnovských zápasníků bojovalo na kladenských žíněnkách na největším turnaji pořádaném v České republice. Bojovat o své místo na slunci přijelo 395 závodníků z deseti zemí a čtyřiceti zápasnických oddílů. O náročnosti turnaje vypovídá i jeho časové rozložení, vážení probíhalo už v pátek večer, v sobotu - po zahájení turnaje primátorem města Kladna probíhaly vyřazovací boje až do půl deváté večer. O medaile se zápasilo v neděli. Z třinácti krnovských zápasníků se do nedělních finálových bojů probojovalo deset borců. Probojovat se do finále nebylo nic jednoduchého, například Matyáš Gerža musel v sobotu zvítězit v pěti utkáních, teprve potom mohl bojovat v neděli o zlato.
Nejlépe si vedli a zlato domů odvezli v kategorii přípravek Michalec Tomáš ve váze do 30 kg, v kategorii mladších žáků zazářili Matyáš Gerža ve váze do 37 kg, Šifalda Radek ve váze do 56 kg a Anička Michalcová v kategorii mladších žákyň ve volném stylu. Poslední zlatou medaili do této sbírky přidal v kategorii žáků Marek Pokuta (76 kg).
Bronzovou medaili vybojoval v kategorii žáků do 85 kg talentovaný Karel Václavek, který se zúčastnil poprvé tak velkého turnaje. Druhou bronzovou medaili vybojoval Miroslav Vašinka v kategorii kadetů.
V boji o bronz se „nezadařilo“ a na místě čtvrtém skončili Adam Vlach, Fabián Tomáš a Ondřej Hilgert.
Další dva krnovští zápasníci, Roman Chalupa a Ondřej Dadák ve stejném termínu bojovali v polské Poznani, jako reprezentanti ČR. Oba naši borci na tomto turnaji vybojovali zlatou medaili a v rámci přípravy na mistrovství Evropy zůstali v Polsku na soustředění.

 
Zobrazení: 1528
wrestling-krnov.cz